Jste zde:   HomeNovinkyVysoké Mýto
cs en de
Vytvořeno 4. červenec 2013 | Aktualizováno 4. 7. 2013 10:56 | Napsal Richard Gironi | Zobrazeno: 9306 x
Vytisknout

Původně se měl třetí díl seriálu Mogul Supermoto 2013 odehrávat v Sosnové u České Lípy v rámci Mistrovství světa Supermoto. Bohužel v nabitém programu MS promotér tohoto seriálu nenašel pro dvě třídy domácího šampionátu dostatek času a tak pořadatel Autodrom Sosnová byl nucen závod MM ČR zrušit. A tak se po Vyškovském závodu supermoto přesouvá zpět do Čech tuto neděli na okruh ve Vysokém Mýtě. Díky tomuto kroku se tak přehoupl seriál do druhé poloviny a je tak více jasné kdo si dojede pro mistrovský titul.

V letošním roce se opět postavilo na start větší množství jezdců na čtyřech kolech v kategorii S4 Quad a hlavně pak je pravidelným účastníkem švéd Nicklas Lundback, který je pro naše borce velkou konkurencí a zatím je na nejvyšší stupínek ani jednou nepustil. Do Vysokého Mýta si přiveze další posilu a tak naši budou muset ještě více tahat za plyn.

Jak čtyřkolky zažívají jakýsi boom, tak mladí Veteráni S3 Veteran Cup 35 ve Vyškově vůbec nestartovali. A tak klasičtí Veteráni 40+ zachraňovali co se dalo a předvedli spolu s jezdci na velkých kolech v kategorii S3 MX Cup hezké závody a nejinak tomu bude i ve Vysokém Mýtě. S naplněností startovního roštu má i kategorie S3 PitBike. Ovšem trať ve Vysokém Mýtě je velmi oblíbená a tak se dá předpokládat, že opět bude nabito jak v mladých Veteránech tak i v Pitbikách.

Naopak téměř plný rošt letos předvádí kategorie S2 a stejně tak jsou zde k vidění i hezké souboje. Bezkonkurenční je ovšem Pavel Kajgr na velkých kolech, jehož ostatní na maých kolech ne a ne zatím dojet. Uvidíme zda najdou recept na rychlé trati ve Vysokém Mýtě a zda jezdec KRTZ s.r.o. týmu Zdeněk Klobása konečně Pavla pokoří. Koneckonců velkou šanci má i jeho týmový kolega Petr Ludvík či týmově nezařazený Jiří Bartoš.

Stejně jako je Kajgr nepřekonatelný v kategorii S2, stejně tak je letos nepřekonatelný taktéž Pavel Kejmar ve třídě S1 „No. 118 Cup“. Konkurencí mu může být Tomáš Trávníček, který se však letos ještě v domácím šampionátu neukázal. A tak Pavel, který startuje za Region racing team soupeří hlavně se šéfem tohoto týmu Erikem Provazníkem a nezařazeným Vítem Janouškem. Za Region racing team startuje i jediná slečna v našem šampionátu Tereza Hallová, která utrpěla minulý víkend těžký otřes mozku na motokrosu v Dalečíně, nicméně jinak vyvázla neraněna a již se těší jak opět silnější pohlaví zatopí na závodě v Mýtě.

Již v sobotu budou k vidění volné tréninky, kterých se můžou zúčastnit i nelicencovaní jezdci a v neděli pak začínají volné tréninky v 8:30, kvalifikace v 9:50 a finálové jízdy startují ve 13:00.

| + -

Diváci

Klub Supermoto.cz