Jste zde:   HomeNovinkyPoslední závod seriálu
cs en de
Vytvořeno 24. září 2013 | Aktualizováno 10. 1. 2014 23:14 | Napsal Richard Gironi | Zobrazeno: 15096 x
Vytisknout

Už desátou sezonu pod vedením Supermoto.cz s.r.o. končí letošní seriál Mogul Supermoto 2013 závodem, který se pojede tuto sobotu v Chebu. Vyjímečně se pojede v sobotu, protože v neděli se pojede téměř za humny největší motokrosový závod roku „Motokros národů“ v německém Teutschenthalu a tak nejen někteří z jezdců, ale pravděpodobně i diváků pojede fandit naší české sestavě Neugebauer, Michek a Smola do Německa.

Nicméně vraťme se k supermotu a pojďme se podívat jak to vypadá s kandidáty na mistry. Ve třídě S1 No 118 Cup si pro titul jasně směřuje Pavel Kejmar s náskokem 31 bodů na druhé a to týmového kolega Erika Provazníka z Region racing Teamu. Milan Sitnianský vynechal úvodní podnik v Sosnové a tak ztrácí dalších 31 bodů na Erika. Pro něj je titul již nenávratně pryč, ale protože k vítězství vede i výdrž techniky nedá se nic vyloučit a stejně jako může být Provazník mistrem, může být mladý Sitnianský vicemistrem. Po titulu německého mistra a pachuti z letošního nepovedeného startu v MS si tak Pavel směřuje alespoň pro titul mistra ČR.

Nicméně je tu stále ještě závod Supermota národů, který se o víkendu hned po Chebu jede v bulharském Plevenu kam sestava Kejmar, Trávníček a Sitnianský spolu s juniorským týmem ve složení Kička, Provazník a Jaroš jede obhajovat loňský bronz. „A“ tým je sice oslaben o zraněného Vorlíčka, ale i tak se jedná o silný mužstvo s potenciálem stát opět na stupních vítězů.

A teď zpět k bojům o české tituly. V kategorii S2 OK trans Praha je již jasno a titul Přeborníka ČR má již nyní s náskokem 52 bodů Pavel Kajgr. Za to o druhé místo je to zatím o pouhý boj uvnitř týmu KRTZ s.r.o. mezi Petrem Ludvíkem a Zdeňkem Klobásou.

Dalšími v pořadí jsou S3 Pitbike, které se pravděpodobně v Chebu vůbec neobjeví a je již téměř rozhodnuto, že pro příští rok se již v rámci seriálu supermota neobjeví.

Jak v „esdvojkách“ má Kajgr jasné vedení tak v jeho původně domácí kategorii S3 MX Cup vede o pouhých 47 bodů a tak to je sice na 90%, ale jistota to prostě není. Stejně tak Kadlec nemá jisté místo druhé.

Naopak jasná je situace ve Veteránech nad 40 let. Zde Roman Majer neponechává nic náhodě a se 182 body nedává druhému Robertu Votočkovy ani nádech naděje, tomu totiž chybí 63 bodů. Jirka Štancl však ztrácí jen bod a jeho šance na druhé místo je tak dostatečně velká.

Chtělo by se říct, že Nicklas Lundback s rovnými 200 body má jasný náskok, ale přeci jen to je jen 38 bodů na Poláka a jak již bylo řečeno, stačí aby zklamala technika a vše může být jinak. Co je však jasné že Formánek již přeborníkem nebude, nicméně jeho sekundantem má stále šanci být.

 

Jak bylo výše popsáno lehce detailně, kromě S2 kde je jasno již nyní, není nic rozhodnuto i když náznaky tu jsou a je jistě důvod se do Chebu zajet podívat na závěrečné souboje Mogul Supermoto 2013.

Nakonec pouze připomenu, že se jede již v sobotu 28.9.2013

| + -

Diváci

Klub Supermoto.cz