Jste zde:   HomeNovinky5. ze 6
cs en de
Vytvořeno 11. září 2012 | Aktualizováno 11. 9. 2012 1:36 | Napsal Richard Gironi | Zobrazeno: 5435 x
Vytisknout

 

Na pátý podnik Mogul Supermoto 2012 Mezinárodní mistrovství ČR se všichni sjeli letos již podruhé na závodní okruh v Písku Hradišti. Bylo to téměř přesně po měsíci a bylo téměř přesně stejně jezdců. Stejně povedené bylo i počasí a tak vše nasvědčovalo tomu, že se v neděli odehrají pěkné závody. A opravdu bylo na co se koukat. Nicméně začněme popořádku.

IMG 9298První byli po volných a kvalifikačních trénincích na startovním roštu srovnáni jezdci kategorie Pitbike. Zde stále dominuje Adam Bajer, i když dle našich informací např. v Rakousku jeho výsledky tak jasné nejsou. Nicméně u nás doma stále nenachází rovnocenné soupeře a se značným náskokem vyhrává jednu rozjížďku za druhou a stejně tak je na hony vzdálen i v průběžném pořadí druhému Petrovi Markovi, který tak dělá pěkné závody s Jirkou Hůlou a jejich souboj o celkovou druhou pozici v seriálu je stále nerozhodnut.

IMG 9355

Po osmi jezdcích S3 Pitbike se na start postavili jezdci S3 Veterán Cup spolu s velkými koly a těch již bylo téměř dvakrát tolik. Na startu se ukázal jeden z těch služebně nejstarších Jirka Lovětínský, který pro jednou šroubování na motorce Petra Vorlíčka, vyměnil opět za závodění, aby doma ukázal, že se s ním stále musí počítat. Tedy přijel a zvítězil. Když už jsme zmínili Petra Vorlíčka, pak nemůžeme nedodat, že se již jeden závod před koncem seriálu ME stal Mistrem Evropy a tak na poslední závod ve Francii nastoupí v řadách seriálu Mistrovství světa. IMG 9385Naopak ve Veteránech chyběl Milan Sitnianský starší vzhledem k pracovní zaneprázdněnosti, tím tak přišel o spousty bodů, ale i o skvělý výkon svého syna v mistrovské třídě S1, ale o tom až dále. Jirku se tedy snažil celé dvě rozjížďky dohnat slušný peloton jezdců v čele s Pavlem Provazníkem z rovnocenných Veteránů, ale i Petr Bulík z MX Cupu. Nikdo neměl šanci. Pavel Provazník tak celkově druhý a
Roman Majer třetí ve Veteránech. Petr Bulík bral příčku nejvyšší v MX Cupu a za ním Daniel Kička, kterému se snažil sebrat nějaký ten bod Petr Snížek, který po pádu ještě nemá pohromadě ostrou motorku na malých kolech a tak pro jednou zkusil MX Cup.

IMG 9519Písek je bydlištěm Vládi Bouška a ten stále dělá vše pro to, aby na startovním roštu kategorie S4 Quad bylo jezdců více a více. Tentokráte jich bylo šest a byl to závod plný adrenalinu. Došlo i na kontakty a těžko říci zda ještě v rámci fair play či nikoliv. Naštěstí všichni jeli domů zdrávi a to je na celém závodění nakonec asi to nejdůležitější. Pořadí v jízdách se proházelo, ale nakonec nejvíce bodů bral Petr Polák, za ním Radek Procházka a třetího do party jim na stupně přišel dělat zmíněný Vláďa Bouška.

IMG 9059

Tradičně nejvíce jezdců se sešlo v kategorii S2 OK Trans Praha. Bylo jich 21. Rozjížďky byli plné předjíždění a zvratů, nicméně se vždy nakonec do cíle dostal první Jan Drkoš, kterému se snažil sekundovat týmový kolega Radek Sokol, ale tuto hegemonii jim úspěšně narušoval Filip Neuvirt. Bez zajímavosti jistě nebyl ani výkon Karla Caesara, který si nakonec připsal třetí příčku v celkovém hodnocení. Za pozornost jistě stojí i letošní výkony Radka Grulicha, kterému přestup na malá kola sednul a v druhé rozjížďce dojel třetí. V Písku se nedařilo tentokráte Aleši Cikánkovi, za povšimnutí naopak stojí nenápadný, ale stále stoupající výkon Jana Kašparce.

IMG 9256

Jako bonbonek na dortu se postavili na start jezdci třídy mistrovské S1 „No 118 Cup“. Ještě na počátku kvalifikace jich bylo deset. Tedy devět a jedna dáma, či spíše slečna. Přítelkyně Pavla Kejmara Janina Wurterle, všask v kvalifikaci měla nehezký pád a do finálových jizd nakonec nenastoupila. Kdo ji v depu potkal pochopil, že jí opravdu není dobře. Doufejme, že jí je již dobře a na další závod dorazí v plné síle. Nutno říct, že ze všech jezdců najezdila v kvalifikaci nejvíce kol a dosáhla osmého času. Nejrychlejší byl Milan Sitnianský mladší a nakonec se ukázalo, že nejen v kvalifikaci. První rozjížďku, ještě musel vzít hodně závodnického umu a odvahy, aby na konci startovní rovinky dokázal vnitřkem předjet Víťu Janouška a dostat se tak do vedení, ale ve druhé jízdě již neponechal nic náhodě a vzal si zpět ztracené vedení v průběžném pořadí seriálu. Víťa v současné chvíli ztrácí dva body a před rozhodujícím závodem v Sosnové je to jako by oby stále stáli na roštu ve Vysokém Mýtě a měli na kontě nula bodů. Ale nebylo to jen o Sitnianském s Janouškem. Stejně napínavé souboje se odehrávali i mezi nakonec celkově třetím Petrem Zárubou a Erikem Provazníkem. Bylo vidět, že zde týmová strategie opravdu nic neznamená. A tak majitel týmu nakonec skončil čtvrtý i když bodově byli nastejno. Petr Pinc se snažil, ale i přesto že se dá možná říct, že má nejhezčí drifty, tak to na víc než na pátou pozici celkově nestačilo.

IMG 9683

A tak se skončil pátý závod sezóny, který byl rozhodně pestrý na sportovní zážitky, ale bohužel byl opět poznamenán problémem s časomírou. Bohužel, pokud někdo odpojí napájecí kabel od TV s výsledky v prostoru pro mechaniky, tak se na ní nic neukáže. A tak je stále co zlepšovat.

Další závod se pojede v Sosnové koncem září, přesně pak v neděli 30.9. Po letech zde doznala značných úprav terénní část a tak bude rozhodně na co koukat. Ale hlavně stále není rozhodnuto ve většině kategorií o tom, kdo byl letos nejlepší.

| + -

Diváci

Klub Supermoto.cz