Ahoj kluci, tak já tady taky napísu pár postrehu z Mýta...
Na jare jsem se nejdrív priposral tady na fóru, když jsem cetl, co o skoku písí nejen jezdci z kategorie OPEN, ale také hodne kluku z PRESTIGE... Kdyz jsem pak vse videl na vlastní oci, a mel jsem svuj první závod sezony (po 5-ti leté pauze) jet s takovým terénem, který tam vymysleli, bylo mi úzko.
Ac jsem se vsemozne hecoval, kazdej dalsí pád nekterého z kolegu v OPEN me zase vrátil zpátky na zem, a já celej dubnovej víkend ten dvoják jen prejízdel, a v duchu si opakoval - hlavne prijet v nedeli vecer domu zdravej... Na první závod jsem i tak byl spokojenej, a mel jsem respekt ze vsech tech, kterí měli tu odvahu, a dvoják si dávali s prstem v prdeli.
Celou sezonu jsem pak (tak nejak) dojezdil bez sobotních tréninků, i bez jakýhokoliv trénování kdekoli jinde mezi závody (kategorii OPEN proste beru jako predeslou HOBBY...), ale uz od letní prestávky se mi zdálo o tom pitomym dvojáku.
Do Mýta jsme pak s Pavlem Kajgrem dorazili v sobotu pred obedem s tím, ze si SÁM PRO SEBE dokázu, ze ten dvojak proste skocim. Jezdili jsme celý odpoledne, a polovinu trénovacího casu jsem strávil vedle dvojáku s ostatníma klukama z OPEN jako "cumil". Kdyz jsem videl, ze to nekomu fakt jde lehce, a nekdo ma kazdy kolo problemy, rekl jsem si ze to zkusim.
Poprve jsem uz pri odlepeni zadniho kola od zeme vedel, ze jsem pomalej. Dal jsem si o hrazdu, precetl tabulku s cislem vzhuru nohama, a následující lavici jsem zas pro zmenu skocil az na rovinu. Super. Vynechal jsem asfalt, a dal dvoják znovu. Opet krize, ale opet jsem to ustál. Na potretí jsem ho dal uz na 100%, a byl jsme spokojenej.
Hned v dalsím kole jsem tam ale dojel Kukiho, kterýho uz krisil Pavel Kajgr, a zas jsem si rekl, jestli to máme zapotrebi...
V nedeli ani nevim, ze tam nekdo upadl - prvni jizdu jsem dojel jen do prvni zatacky, kde mi kluci nedobrovolne zavreli predni kolo, tak jsem mel co delat, abych do startu druhy jizdy vse opravil. Ale ve druhy jizde jsem byl snad posledni, kdo dvojak jeste skakal, a dojel jsem 12.
Takze vysledek? Dvojak skocit jde (to vime vsichni), ale kdyby ten dopad byl malinko oblejsiho tvaru, byl by ten teren perfektni, a mohli by si z něj vzit ponauceni treba i panove z Cesky Lipy, kde teren vlastne ani neni.
HOWG