Ahoj všem,
pročetl jsem si tady všechny příspěvky a rád bych se tady taky trochu vyjádřil, nejprve budu reagovat na příspěvek Jirky Bláhy, Jirko myslím si že ten skok asi nebude v rozporu s řády, protože dopad není na asfalt, ale ještě do terénu, jenže někteří střelci prostě přeletí dopad a skočí až na asfalt, každopádně souhlasím s tím, že je nebezpečnej a pokud ho blbě skočíš, tak je to jasný! V tom všem máš pravdu, ale přesto byla reakce Radima správná, v zahraničí se jezdí terény ještě složitější a skoky tam jsou takový, že trenýrky maj špinavý i celkem zkušení jezdci a přes ten samý skok přes který jezdí zkušení jezdci musí jezdit i hobíci! Musíme trénovat a naučit se to! Chcete ho hlavně trpělivost a nezrakvit se u toho, pokuď nám zkušenější jezdci občas ještě trochu poradí, nebude to tolik bolet ( Díky Radime). Závěr je pro mě jasný, terén bych neměnil, pouze bych za skokem odstranil obrubník, abych měl volnou dopadovou plochu pro případ pádu!
Jinak souhlasím s Radimem a chválím Jirku za jeho přestup do třídy 450, myslím že Jirka je ten kdo jde příkladem ostatním!
V neposlední řadě, bych rád přidal trochu vody do mlýna co se týče pádu Jirky Rameše v Sosnové, článek od jeho bratra je dost výstižný, avšak já jsem stál ve chvíli kdy k pádu došlo přímo na místě, to není o upínání přilbyy na hlavu, je to o laxním přístupu lekařské služby na trati o nevyškoleném lékaři a o pomalém zastavení závodu!!! Jediným kdo přispěchal po pádu Jirkovi na pomoc byl pouze fotograf, a po té po dlouhém rozhodování teprve lékař, o příjzdu sanitky kterou si lékař vyžádal se nubudu vyjadřovat!!! Sundání přilby, které jsem sledoval a které viděli i další jezdci se nedá ani popsat, nejprve jsem si myslel, že chtěj zraněného jezdce ještě dorazit, s přilbou mu málem utrhli i hlavu!!!
Panové v Sosnové uspořádali nádherný závod, ale lekařskou službu ať si příště najdou někde jinde, nebo ať tuto řádně vyškolí, pokuď ne, dou¨fám že až já upadnu bude někde kolem fotograf a nebo kdokoliv kdo tomu jen trochu rozumí. O zásahu RZS na místě by se dal napsat celý článek. Já sám jsem byl pohledem na laxní přístup RZS velice rozezlen a ne jen já, ale i diváci kolem mě!!!
P.s. Jirko brzy se uzdrav!!!
S přátelským pozdravem
Petr Klamt