Jste zde:   HomeForumSupermoto.czČeské supermotoSkok v Sosnové
cs en de
Vítejte, kolemjdoucí
Username: Password: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

TÉMA: Skok v Sosnové

Skok v Sosnové 19 let 9 měsíců ago #195

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Ahoj kluci,

předně bych chtěl popřát brzké uzdravení Jirkovi Ramešovi.Doufám,že to není tak zlé a každopádně držím palce.

Rád bych vyjádřil svůj názor k poslednímu skoku v Sosnové.Myslím,že těch sanitek u něj za dobu co existuje bylo už dost.Pro motokrosaře či zkušené závodníky je možná OK,ale pro ostatní to není žádná sranda.Sám jsem si tam několikrát "nadělal do kombinézy".Řekl bych,že by stálo za to,s ním něco udělat.Trať se přece dá udělat atraktivní aniž by byla nebezpečná.Mám taky dojem,že dle řádů doskok nesmí být na asfalt.Já osobně na něj většinou nedoskočím ale spousta lidí ano-a zde je rozpor s řády.
Má někdo podobný názor?

Jiří Blaha

Administrátor zakázal přístup veřejnosti.

Skok v Sosnové 19 let 9 měsíců ago #197

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Ahoj Jirko,
bráchovi samozřejmě pozdrav vyřídíme, bude mít radost. Je sice stále ještě v nemocnici, ale už se probral a má humor a jeho největší starostí je, kdy může začít zase závodit. No, letos už to nebude.
Nejsem jezdec a nemohu samozřejmě ten poslední skok posoudit prakticky, ale taktéž si myslím, že to tam není řešeno nejlépe. Mně se tam nikdy nelíbil hlavně ten obrubník (na pravé vnější straně), proti kterému člověk letí po dopadu. Vždycky, když jsme si tu trať procházeli, tak to bylo místo, kde jsem si říkal "kurva, tady by to nemuselo dopadnout dobře". Ten obrubník je hodně vysoký a kdyby tam býval nebyl, tak si myslím (je to pochopitelně jen spekulace, jeden nikdy neví, co by kdyby), že se brácha mohl jen sklounout po trávě, udělat pár kotrmelců a zase vstát, takhle vletěl právě přímo do něj. Fotograf, co tam přímo stál, mi říkal, že šel hodně na tvrdo právě na hranu obrubníku krkem. Spadnout tam může kdokoli (a nemusí to být "jenom" hobbík) a ten obrubník prostě trefí tak jako tak.
Já bych měl ještě jednu věc k bezpečnosti - kluci, když už chodíte na rozpravy, hlídejte si, aby pořadatelé (a hlavně zdravotníci) věděli, jak se rozepíná helma. Už jsem to říkal panu Zelinkovi a psal Richardovi Gironimu, ale stejně. Všichni - pokud se nepletu - byste měli mít helmu na DD kroužky, které se používají právě díky své absolutní jednoduchosti a bezproblémovosti a aby nemusel doktor zkoumat, jak se ten který konkrétní typ rozepíná. Docela mě zaskočilo, že ani doktor, ani sestřičky, kteří byli u bráchy hned po tom pádu, nevěděli, jak přilbu rozepnout.
Honzis Rameš
Administrátor zakázal přístup veřejnosti.

Skok v Sosnové 19 let 9 měsíců ago #198

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Ahoj.
Rád bych napsal že naprosto souhlasím s Honzisem že ten obrubník tam nemá co dělat. Je to opravdu hrozně nebezpečné a kdyby tam nebyl tak se tam ten klučina vyválel, s největší pravděpodobností by vstal, nasedl na motorku a závod dojel. Doufám že bude brzo v pořádku a že znovu bude závodit a to co nejdřív.
S čím ale souhlasit nemůžu tak s Jirkou.
Jirko moc tě obdivuju že jsi z nebezpečných hobíků přesedlal mezi možná trochu míň nebezpečné 450 a myslím že spoustu jiných by si z tebe mělo vzít příklad. Ale chtít aby se dělaly ještě lehčí skoky je podle mě nerozum. Už teď jsme oproti Evropě co se týká terénu na úrovni doby kamenné. Třeba ve Vysokém Mýtě je "terén" absolutním výsměchem všemu. Možná je to tím že tam všichni jezdci platíme tak strašně málo... :-))
Řešením by možná mohlo být třeba vynechání složitějších skoků pro hobíky, protože je jasné že je zbytečné se sportem jen bavit a přitom se u toho likvidovat, ale pokud jsou ve 450 a v Prestigi lidi kteří by chtěli zkusit v budoucnosti něco dokázat i jinde než doma ( a já se mezi ně aspoň trochu počítám) tak je blbost dělat terén jako ve Vys. Mýtě.
Ironií možná trochu je fakt že jsem se před pár dny vrátil z nemocnice kde mi operovali koleno protože jsem šel na držku v terénu, ale i tak si stojím za svým že terény u nás nejsou terény.
Než mě tady začnete kamenovat tak bych rád znovu zdůraznil jeden můj názor který jsem tady už napsal: SOUHLASÍM ABY SE HOBÍKŮM VYNECHÁVALY SLOŽITĚJŠÍ ÚSEKY.

Děkuji. Ahoj
Administrátor zakázal přístup veřejnosti.

Skok v Sosnové 19 let 9 měsíců ago #199

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Ahoj všem,

pročetl jsem si tady všechny příspěvky a rád bych se tady taky trochu vyjádřil, nejprve budu reagovat na příspěvek Jirky Bláhy, Jirko myslím si že ten skok asi nebude v rozporu s řády, protože dopad není na asfalt, ale ještě do terénu, jenže někteří střelci prostě přeletí dopad a skočí až na asfalt, každopádně souhlasím s tím, že je nebezpečnej a pokud ho blbě skočíš, tak je to jasný! V tom všem máš pravdu, ale přesto byla reakce Radima správná, v zahraničí se jezdí terény ještě složitější a skoky tam jsou takový, že trenýrky maj špinavý i celkem zkušení jezdci a přes ten samý skok přes který jezdí zkušení jezdci musí jezdit i hobíci! Musíme trénovat a naučit se to! Chcete ho hlavně trpělivost a nezrakvit se u toho, pokuď nám zkušenější jezdci občas ještě trochu poradí, nebude to tolik bolet ( Díky Radime). Závěr je pro mě jasný, terén bych neměnil, pouze bych za skokem odstranil obrubník, abych měl volnou dopadovou plochu pro případ pádu!
Jinak souhlasím s Radimem a chválím Jirku za jeho přestup do třídy 450, myslím že Jirka je ten kdo jde příkladem ostatním!
V neposlední řadě, bych rád přidal trochu vody do mlýna co se týče pádu Jirky Rameše v Sosnové, článek od jeho bratra je dost výstižný, avšak já jsem stál ve chvíli kdy k pádu došlo přímo na místě, to není o upínání přilbyy na hlavu, je to o laxním přístupu lekařské služby na trati o nevyškoleném lékaři a o pomalém zastavení závodu!!! Jediným kdo přispěchal po pádu Jirkovi na pomoc byl pouze fotograf, a po té po dlouhém rozhodování teprve lékař, o příjzdu sanitky kterou si lékař vyžádal se nubudu vyjadřovat!!! Sundání přilby, které jsem sledoval a které viděli i další jezdci se nedá ani popsat, nejprve jsem si myslel, že chtěj zraněného jezdce ještě dorazit, s přilbou mu málem utrhli i hlavu!!!
Panové v Sosnové uspořádali nádherný závod, ale lekařskou službu ať si příště najdou někde jinde, nebo ať tuto řádně vyškolí, pokuď ne, dou¨fám že až já upadnu bude někde kolem fotograf a nebo kdokoliv kdo tomu jen trochu rozumí. O zásahu RZS na místě by se dal napsat celý článek. Já sám jsem byl pohledem na laxní přístup RZS velice rozezlen a ne jen já, ale i diváci kolem mě!!!

P.s. Jirko brzy se uzdrav!!!

S přátelským pozdravem
Petr Klamt
Administrátor zakázal přístup veřejnosti.

Skok v Sosnové 19 let 9 měsíců ago #200

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Ahoj Radime,

prosím znovu si přečti můj příspěvek.
Pozor,nenapsal jsem,že chci lehčí ,ale bezpečnější skok.Náročný ať je,rád se něco nového naučím.
Jinak s Tebou souhlasím.

p.s. kurňa,to nechápu,jak sis mohl dovolit se mnou nesouhlasit.Počkej v depu ty prde!

Administrátor zakázal přístup veřejnosti.

Skok v Sosnové 19 let 9 měsíců ago #201

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Radim má myslím pravdu...nevím co vede pořadatele k tomu, aby "terén" polili bůhvíčím, takže je z toho vlastně něco mezi asfaltem a pískovištěm (ve Vysokém Mýtě)...a místo skoku udělali zub, kterej skočit je asi tak o 100% těžší a větší rána než na lavici. Navíc i pro diváky myslím, že čím větší skok, tím líp....a co se týká bezpečnosti v Sosnové, neřekl bych, že to, že je kousek od dopadu obrubník, je chyba toho skoku...být tam asi opravdu nemá(ten obrubník, ne skok), a že je to konečně náročnější trať, tak proč to chtít měnit... je pro všechny přece stejná.

Administrátor zakázal přístup veřejnosti.

Skok v Sosnové 19 let 9 měsíců ago #202

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Ahoj kluci,

jde mi o bezpečnost,o naše zdraví.Ale jak vidím,já jsem posera a vůl,a ti kluci ,co si tam rozbili hubu jsou hňupi,kteří to neumí......................................

já o koze-ty o voze....


Jirka

Administrátor zakázal přístup veřejnosti.

Skok v Sosnové 19 let 9 měsíců ago #203

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
To nikdo neřekl !!!!!!!!!!!!
Určitě máš pravdu. Taky jsem napsal že souhlasím s tím aby se hobíkům něco vynechávalo, ale nechápu co si představuješ pod pojmem - bezpečný těžký skok. To jaksi do sebe nejde. Probereme to v Sedlčanech (jestli mi ten vaz do té doby sroste :-))) ) Dovez zase flaše vína a něco vymyslíme. Ale nevoz tu kořalu. Dáša ji pila v Německu a bylo jí špatně ještě týden. :-))) Ale bůh ví co jí tam Klamt nasypal :-)))
Administrátor zakázal přístup veřejnosti.

Skok v Sosnové 19 let 9 měsíců ago #204

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Dobrý,dobrý..
...musíme to trošku zdramatizovat.Ostsatně Zelinka říkal už při závodech,že tam bude změna.

Dáša musí trénovat,nemůže jen tak vypít půl flašky..

Už se těším na závody.

Jirka
Administrátor zakázal přístup veřejnosti.

Skok v Sosnové 19 let 9 měsíců ago #205

  • Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Proč posera? Jen jsem chtěl trošku dloubnout, to je jasný. A odpovídal jsem, nebo spíš si přisazoval k Radimovi...protože tady u nás se pořád někomu něco nezdá a výsledek je, že se terén nejede skoro vůbec..ale to co nechci říci, že je dobrý, že se někdo přerazí o obrubník, co tam evidentně nemá být. A pak je taky skvělý, že my se tady dohadujeme mezi sebou, ale pořadatelé si nakonec stejně udělaj co chtějí...jinak Jirko rozdvojku mám v autě a papíry čekaj jen na Tvoje zavolání, já si smazal omylem všechny čísla v mobilu. Petr
Administrátor zakázal přístup veřejnosti.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.387 seconds
Powered by Kunena Fórum
| + -

Diváci

Klub Supermoto.cz