Ahoj kluci
myslím, že Radim má naprostou pravdu lepší něco než nic, pokud by to mělo dopadnout jako na Slovensku, byla by to určitě škoda! Mrzí mě to samé co Radima a to, že na fotbalové primadony ( jak říká Radim ) jde spousta peněz a na motoristické sporty v ČR toho už moc nezbývá a přitom motoristické sporty jsou ve světě velice sledované!! Bohužel jiný kraj, jiný mrav, v ČR se budou asi pořád cpát peníze do sportů jako je fotbal a hokej, nic proti těmto sportům, ale vše by se mělo dělit spravedlivě. Někdo by mohl poznamenat, že naši hokejisti a fotbalisti nás dokážou ve světě slušně reprezentovat a bodejť ne, podívejme se jaké podmínky mají vybudovány v ČR oni a jaké mají začínající jezdci motoristického sportu. Bohužel s tím asi neudělá nikdo z nás vůbec nic!
Chtěl bych reagovat na Richrdův příspěvek, pokud je v řádech napsáno, že pevná překážka nesmí být blíže než 4m je to podle mého názoru značně poddimenzováno, Richrde ty 4m kde je ta překážka urazíš po pádu zhruba během 1s a pak je tam už ta pevná přakážka co potom!? Po mém pádu loni, kdy jsem upadl na silnici a jel jsem něco přes 100 Km/hod jsem v kotrmelcích urazil cca 100 m, léčil jsem se na nemocničním lůžku 3 měsíce a to tam žádná překážka nebyla jen krásná rovná silnice!!! Domnívám se, že 4m jsou opravdu velice málo a pokud je tato překážka opravdu tak blízko, měla by být, alespoň řádně zabalíkovaná v Sedlčanech tomu tak dle mého názoru nebylo!!!
Co se týče financí na sprovoznění tratě a položení asfaltu v Sedlčanech, myslím, že levněji by vyšel pronájem letiště na konkrétní závod, zde se žádný asfalt pokládat nemusí a může se pouze upravit terén, kterého je kolem startovacích ploch spoustu!!! Pokud se mluví o problémech při realizaci závodu na tokvýchto místech, domnívám se že postačuje povolení města k realizaci tohoto závodu a umožnění pronájmu dané plochy, jsem z Hradce Králové a na zdejším letišti se koná spousta ruzných akcí, pokud vím tak magistrát města, který tento prostor spravuje vychází maximálně vstříc každé akci ( tuning párty, silniční závody, letecké dny, atd. ). Nemyslím si, že jen jedno letiště v ČR, spousta jiných jich chátrá a určitě by nikomu nevadilo, že se tam pojedou dvakrát do roka závody v supermotu! Vše však záleží jen na promotérovi, který rozhodne kde se závody pojedou a jak se tento sport v ČR bude dále vyvíjet. Tím samozřejmě nechci říct, že by promotér nic neudělal!!! Domnívám se, že s každým závodem je vše lépe organizováno a spousta věcí se v průběhu letošního roku vyřešila, za to vše určitě všichni děkujem a doufáme, že to tak bude pokračovat i dál.
S přátelským pozdravem všem
čudlal Petr