Jste zde:   HomeForumSupermoto.czČeské supermotosupermoto
cs en de
Vítejte, kolemjdoucí
Username: Password: Pamatovat si mne

TÉMA: supermoto

supermoto 21 let 2 týdny ago #98

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Dneska jsem se poprvé podíval na konferenci a je to tedy zajímavý počtení. Jezdím supermoto teprve druhý rok a nevím, jak vypadaly předchozí ročníky, ale protože jsem byl na pár závodech i mimo ČR, myslím, že nějaké postřehy mám. Třeba nikde jinde než u nás jsem nezažil debaty typu: zaprší, nepojedem terén, skok se někomu nelíbí, tak ho raději vynecháme.... těch věcí asi bylo hodně. Myslím, že závodění by měla být alespoň radost, když už nás to stojí takové peníze, zatím ale nebyl závod bez problémů. Snad jen druhý závod v Sosnové. O způsobu bodování, tedy spíše o změnách po prvním závodě, a o přístupu pořadatelů a promotéra k jezcům asi ani není třeba se zmiňovat. Nezbývá než doufat, že ten následující ročník bude ne o krok, ale o mnohem víc lépe připravený, než ten letošní. A měl bych na závěr jednu otázku a to jesli promotér počítá pro příští rok s nějakou profesionálnější mediální prezentací, která s vyjímkou perfektního serveru nebyla téměř žádná. Loni třeba o všech závodech informoval alespoň časopis Supermoto, ale letos těch pár zmínek ani nestálo za řeč. Myslím, že by to pomohlo nejen jezcům, třeba při shánění peněz na závody, ale třeba by se zvedla i jezdecká a divácká účast na závodech. Petr Tesařík

Administrátor zakázal přístup veřejnosti.

supermoto 21 let 2 týdny ago #99

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar
To mas pravdu ze to nejaky penize stoji ale musim se zastat promoteru a poradatelu , ze bohuzel pronajem trati technici casomira a doktori jsou pomerne drahy. Nevim jestli jsi nekdy chtel neco poradat ja ano a vim o cem mluvim . Neco jineho je udelat motokros na louce ta nic nestoji a trat se vyjede sama ale bohuzel asfalt je drahej. Jinak diskuse tema skok a teren atd byl a bude s tim nic nikdo neudela vsechno nevyhovuje vsem.
Ale na druhou stranu ti neco reknu je malo motor disciplin kde se berou za umisteni penize a kdyz dojizdis mam pocit do 3 mista tak jeste mas i na cestu zpatky ze zavodu kdyby se vybiralo mene nebude nic a s tim jak je to venku se to neda moc srovnavat tam nebyl nikdy Svazarm a myslim si ze i u nas se to casem dostane do koleji jako venku ale od te doby co se u nas Supermoto jezdi a ja byl u toho od zacatku tak uz je v poradi 3 promoter nebo nekdo kdo se snazi o to aby se to vubec jelo a pokud se ten nekdo lidove receno nasere coz ja uz bych davno udelal tak se nepojede nic sundame motardovy kla nandame motokros a pojedem zase na tu louku a nebo do ciziny delat rosti a mit pocit ze jezdime v cizine a nic z toho taky nebude a stoji to stejne nebo ne?
U nas je bohuzel blbej zvik vse kritizovat ja to ale delam taky ale spravny to urcite neni ikdyz mne z pricipu vseichni poradatele lezou na nervy a hadam se snima vzdy a vsude.
Ahoj Marcel

supermoto 21 let 1 týden ago #100

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Zdravím Vás
Souhlasím s Vámi téměř ve všem. Snad jen, že má Petr naprostou pravdu co se týká terénu a skoků. Pokud je trať den před závodem schválená a ráno v den závodu nám oznámí, že se ruší skok, tak to je naprostá blbost. A co jsem slyšel, tak se to děje jen u nás. Když se podívám na závody venku, tak obtížnost tratě je tam o hodně větší než u nás. A pokud se chceme někdy někdo někam dostat, tak by se takové terény měly stavět i u nás.
R.V.

supermoto 21 let 1 týden ago #101

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Ahoj Radime

Mas pravdu ze druhy den se to menit nema ale bohuzel jsou tam jezdci kteri maji moznost to prosadit ale nestava se to casto a cely je to prave kvuli tomu ze jezdci nikdy a nikde netahnou za jeden provaz a v tom je ten problem to je to samy jako s tema vysledkama.
Venku jsou tereny samozrejmne tezsi ale je tu jeden problem dva roky zpet byl v sosnove skok tak velkej ze jenom nam praskly 3 rafky a je ti jasny ze to pak stoji penize a ne maly a jsou lidi co na to nemaj a musej treba nejaky zavody vynechat takze je potreba se na to divat i z tohoto uhlu pohledu.
tak zatim cau Marcel

supermoto 21 let 1 týden ago #102

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Zdravím Vás.
Zase mi nezbývá než s Váma souhlasit. Ale opravdu jsem nemyslel aby se dělali nesmyslné skoky typu : rovina na pětku, hromada hlíny, 30ti metrový let vzduchem a dopad na rovinu z pěti metrové výšky. Takové skoky se dávno nedělají už ani v motokrosu. Tam kde je odraz, by měl být i dopad. Ať už formou lavice nebo dvouhrbů atd... Je mi jasné že mám možná o malinko víc zkušeností z motokrosu než dost lidí v supermotu, ale co vím, tak většina kluků ze špice motokros jezdila, a opravdu pokud se chceme někam dostat tak by se mělo jezdit podle tratí venku. Mělo by se myslet na lidi kteří chtějí jezdit Evropu a jiné závody. A ne aby se tratě dělali podle hobíků. Ale to už bychom se dostali k mému názoru na dost hobistů ( ZDŮRAZUJI SLOVO DOST A NE VŠECHNY) a to by se jim asi nelíbilo. Takže se raději nebudu vyjadřovat.
Zdravím Vás a těším se na Vaše názory.
R.V.

supermoto 21 let 1 týden ago #103

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar
No já teda musím napsat, že mi Radim mluví z duše. Je jasný, že skoky na rovinu nejsou nic moc a navíc když to má přinést i nějakou podívanou tak je potřeba udělat lavici. No přece Sosnová je perfektní. A když se někdo bojí ať už o sebe a nebo o materiál, tak to přece skákat tak moc nemusí, a ani moc neztratí.
Ale jinak jsem nechtěl v tom mojem původním dopise všchno zkritizovat stylem tady je to blbý a všude jinde je to skvělý. A vím, že jinde se třeba nezávodí vůbec. Ale přece, když to všichni chceme někam dotáhnout tak musíme koukat tam, kde to funguje a ne se uspokojovat nad tím, že hlavně, že je nějak. Tak jem chtěl napsat, co třeba vadí mě a myslím, že to není na škodu. Navíc jsou věci který nejsou jen o penězích, ale o přístupu lidí. Je skvělý, že dostanem náhrady když dobře dojedem, ale když se o závodech nikde nebo téměř nikde nenapíše a tím pádem ten náš sport málokdo zná tak ani na ty závody nepřijedem, protože nebudem mít za co. A proč to tedy minulý rok články alespoň v supermotu vycházely, a i v televizi jsme byli vidět, když to minulý promotér dělal taky prvně? Je to možná blbej zvyk, říci co si myslím, ale když se všichni budem plácat po ramenou, jak je to perfekní tak to nikam nepovede.
Ale jinak určitě musím poděkovat všem, co to letos organizovali, protože je na druhou stranu pravda, že se všechny závody odjely, a navíc jsme tu měli i ME a MS.
Zdravím všechny. Petr Tesařík

supermoto 21 let 1 týden ago #104

• Anonymous
  • Anonymous's Avatar
Souhlasím
Time to create page: 0.525 seconds