Jste zde:   HomeNovinkyVšichni se báli deště
cs en de
Vytvořeno 12. červen 2012 | Aktualizováno 12. 6. 2012 3:13 | Napsal Richard Gironi | Zobrazeno: 10212 x
Vytisknout

Ač předpověď opět avizovala více vody než sluníčka, tak v Chebu vládlo téměř celý den ideální závodní počasí. Téměř proto, že na druhou finálovou jízdu MX Cupu a Veteránů spadlo pár kapek a chvíli se zvažovalo, zda rozjížďku neukončit. Nakonec ale, začala trať osychat a i když na začátek následující rozjížďky Quadů opět lehce připršelo, zbytek jízdy už byl opět na suchu. Ale pojďme popořadě. Tedy druhý závod, celkem šestidílného seriálu Mogul Supermoto 2012, vypsaného jako mezinárodní mistrovství České republiky se jel na snad nejzápadněji položeném okruhu v republice a to v Chebské Kartareně Ypsilonka. Na tomto stále ještě se dá říci novém okruhu se závod supermota jel již po třetí a za stále se zvyšující jezdecké účasti. Tentokráte zavítali na závod jezdci z blízkého Německa, ale i vzdálenějšího Holandska. Výsledkem tak byla slušná účast celkem 64 závodníků.

 


 

IMG 1518

S3 Pitbike

Začínalo se jako již tradičně rozjížďkami S3 Pitbike, kterých ještě v sobotu při trénincích bylo sedm, ale po pádu a zlomenině kličky jednoho z nich se na start nakonec postavilo pouze šest jezdců. Stejně jako při prvním závodě dominoval pitům Adam Bajer z Hardbike racingu, za ním pak dvakrát dojel Jirka Vosáhlo a třetí příčku vybojoval Jirka Hůla, když Petr Marek, druhou jízdu nedojel. Průběžné pořadí vede Adam Bajer s plným počtem bodů, druhý je Jirka Vosáhlo se ztrátou devíti bodů a třetí Jirka Hůla.

 

1. Bajer Adam, CZE, ACCR, Pitstar, HARDBIKE RACING 50bodů

2. Vosáhlo Jiří, CZE, ACCR, Pitmaxx, 44bodů

3. Hůla Jiří, CZE, ACCR, Pitbike JPF,36bodů


 

 

IMG 1597


S3 MX Cup a Veterán Cup
O něco vyšší byla účast ve sloučených kategoriích velkých kol a veteránů nad 40let. Avšak nebýt sloučení těchto rozjížděk, už bychom asi ani jednu tuto kategorii v seriálu nevídali. Jak již bylo řečeno druhou jízdu postihlo několik kapek z nebe, což zvláště pak u slicků od Mitasu je ošemetné, ale jezdci zvo

 

lnili a až v závěru rozjížďky, kdy začal asfalt osychat se začalo trochu závodit. A tak absolutně nakonec Milan Sitnianský, který celou dobu vedl, nakonec skončil druhý, ale na radosti ze závodění mu to nic neubralo. Zda to nebylo, ale hlavně výsledky jeho syna, to ví jen on. Nicméně díky slabší účasti ve Veteránech se na průběžném pořadí seriálu nic nezměnilo, protože body se rozdělují až od pěti jezdců. Opačně to bylo pro MX Cup, kde naopak tentokráte bylo jezdců na body dost a tak Jan Šimáček se stal kromě vítěze i lídrem seriálu, druhý pak je Vašek Kadlec a třetí Petr Vlček.

 

1. Majer Roman, CZE, ACCR, Suzuki, SMS Chomutov, 47bodů

2. Sitnianský Milan, CZE, ACCR, Honda, 47bodů

3. Provazník Pavel, CZE, ACCR, Yamaha, REGION racing cz, 40bodů

 

1. Šimácek Jan, CZE, ACCR, Kawasaki, 50bodů

2. Riegl Patrik, CZE, ACCR, Husqvarna, 44bodů

3. Kadlec Václav, CZE, ACCR, KTM, 40bodů


 

 

IMG 2332
S4 Quad

Stejně jako v pitbikách Bajer tak i Petr Polák má po dvou závodech plný počet bodů a to za všechna možná vítězství. Tentokráte musel v druhé jízdě bojovat a vypadalo to, že právě kvůli oněm několika kapkám, ale jak trať oschla, sedlo mu to zase pěkně a vyrazil za dalšími 25 body. Druhá rozjížďka čtyřkolek byla celkově zajímavější a pravděpodobně asi hlavně kvůli kluzké trati. A tak jezdci skoro půlku rozjížďky drželi při sobě a párkrát došlo i ke změně vedoucího jezdce. Nicméně suchý konec rozhodl a tak dvakrát 25 Petr Polák, dvakrát 22 Milan Piskáček a dvakrát 20bodů Vláďa Bouška. A jak v závodě tak v seriálu. Jen bodů je 100, 82 a 78.

 

1. Polák Petr, CZE, ACCR, KTM , 50bodů

2. Piskáček Milan, CZE, ACCR, Yamaha, SMS Supermoto, 44

3. Bouška Vladimír, CZE, ACCR, YAMAHA 450 YFZ, SMS Supermoto, 40

 


 

IMG 1199

S2 OK Trans Praha

Oproti předešlému závodu sice bylo o jednu řadu méně startujících, ale zase přibyla jediná žena, která u nás aktivně závodí v této disciplině. Tereza Halová, která jede za tým Hardbike Racing, jehož jezdci se letos zaměřili na závody Rakouského mistrovství a tak u nás nejsou příliš často k vidění, přijela z Moravy snad jen proto, aby ukázala jak daleko, či spíše blízko ke špičce se dostala. A opravdu se dostala hodně blízko. Kombinací čtvrtého a pátého místa skončila celkově pátá, ale mohlo být i lépe. Ten kdo dělal v Mýtě show místo aby závodil, chtěl v Chebu závodit, ale zas mu nebylo dopřáno a po dvou chybách v terénu na stejném místě musel dotahovat velkou ztrátu na posledního. Dotáhl, přetáhl a skončil v první jízdě nakonec třináctý. Řeč je o Aleši Cikánkovi. Ten měl na helmě kameru a již nyní přemýšlím, jak vypípat příval sprostých slov, které se linuli z jeho úst, když zmíněné dvě chyby nastaly. Nicméně ať se vypípají nebo ne, video z jeho helmy na webu www.supermoto.cz bude ještě tento týden. V druhé jízdě pak již vše probíhalo dle papírových předpokladů a Aleš dojel na třetím místě. To ovšem v celkovém součtu nic neznamenalo. Podobně jako Cikánek, dopadl ve druhé Honza Drkoš z 2Wheel Sport Teamu a zatímco první jízdu celkem bez problémů vyhrál, druhá pro něj znamenala až sedmé místo. A tak kombinací druhého a prvního místa vyfoukl nejvyšší stupínek domácím borcům německý jezdec Nico Lippek na Suzuki. Druhý celkově skončil Libor Machát na Yamaze, který bral třetí a druhé místo. Třetí nakonec, díky skvělé první jízdě, skončil Honza Drkoš na Suzuki. Oba pak jedoucí za 2Wheel Sport Racing Team.

 

1. Lippek Nico, GER, DMSB, Suzuki, DMSB, 47bodů

2. Machát Libor, CZE, ACCR, Yamaha, 2 WHEEL SPORT RACING TEAM, 42bodů

3. Drkoš Jan, CZE, ACCR, Suzuki, 2 WHEEL SPORT RACING TEAM, 39bodů

 


 

IMG 2087

S1 No 118 Cup
Pokud Bajer a Polák jsou jasnými suverény ve svých kategoriích, tak Milan Sitnianský mladší nenechává nikoho na pochybách, že on je suverénem jediné vypsané mistrovské třídy S1 No 118 Cup. I on si v Chebu připsal plný počet bodů a přesto, že mu na záda dýchal Dirk Spaniol, za jehož tým DSR Suzuki v Německu Milan startuje, nelze rozhodně hovořit o tom, že by ho nechal vyhrát či snad že by mu ony záda hlídal, aby ho ostatní nechali být. V první rozjížďce dlouhou dobu jezdil jako třetí Petr Pinc mladší, pak se přes něj dostal Vít Janoušek a pak už to šlo ráz na ráz a Petr projel cílem jako sedmý. A tak zatímco čelo ve složení Sitnianský a Spaniol uhánělo vpřed. Janoušek se snažil ujet Lukášovi Ducháčkovi a Jindrovi Hrabicovi, kteří byli v cíli jen po dvou vteřinách za ním. Stejný rozestup pak měl i Erik Provazník z Region racing cz teamu. Druhá jízda pošoupla Petra Pince dozadu hned od startu a tak Janoušek se snažil dohnat opět vedoucí tandem hned od začátku, nicméně víc jak patnáct vteřin v cíli svědčí o tom, že se mu to nepodařilo. Za ním tentokráte proletěl cílem Maxi Newiadomsky z Německa a pak opět trojice Ducháček, Provazník a Hrabica. Za zmínku stojí jistě návrat Pavla Kajgra, který předváděl před několika lety neuvěřitelné kousky na velkých kolech v MX Cupu a nyní startuje na malých kolech, hned v nejvyšší třídě. A rozhodně kombinace 12. a 13. příčky není špatným výsledkem ze 17. startujících. Jak jistě tušíte celkové stupně vítězů obsadil samozřejmě Milan Sitnianský nejvýše, dále Dirk Spaniol a Vít Janoušek. Celkové pořadí špičky seriálu se nezměnilo a tak vede Milan Sitnianský se 100 body, za ním Vít Janoušek s 84 a třetí je Lukáš Ducháček se 72body.

 

1. Sitnianský jr. Milan, CZE, ACCR, Suzuki, 50bodů

2. Dirk Spaniol, GER, DMSB, Suzuki, DMSB, 44bodů

3. Janoušek Vít, CZE, ACCR, Honda, 40bodů

 


 

IMG 2956

Na konec
V průběhu přejímek i závodu se měřil hluk a k překvapení jak pořadatelů tak jezdců, všichni splnili normu a tak obavy o pokračování supermota v Chebu ustali. Jezdci byli nakonec rádi, že měření proběhlo a nemusí se bát vyjet na blížící se Mistrovství Evropy, kde je toto měření standartem a není neobvyklé, že jede jezdec několik set kilometrů, aby nakonec nesplnil limity a jel zas domů. K celkové pohodě přispěl i nedělní příjezd promo týmu partnera seriálu Monster Energy, jež dodává energii nejen jezdcům při přejímkách, ale hlavně pak vítězům po dobu příprav na další závod, když každý vítěz dostal plato nápojů. Zároveň všichni jezdci, kteří se umístili na stupních vítězů dostávají i oleje Mogul moto, které ve svých motorkách používají i jezdci motokrosového týmu Mňuk Motokros Team, Brož montáže racing team a olej MOGUL MOTO 4T 10W-40 je i první náplní českého unikátního motocyklu FGR MIDALU.

 

Závěrem již zbývá dodat jen upozornění na reportáž ve Světě motorů, který bude vysílán na programu ČT4 Sport v noci z úterý na středu přesně v 00:00 a dále pak 15.6. ve 2:30, v sobotu 16.6 v 6:00. Bohužel časy odpovídají tomu, že se hraje EURO a moto svět má smůlu. Nicméně si spravíte chuť ve středu 13.6. v 16:25 kdy stejný kanál vysílá 20-ti minutový speciál pouze o závodě v Chebu. Jeho reprízy pak jsou 14.6. v 5:05, 17.6. ve 4:20 a v úterý 19.6. v 6:55. Takže až na ten první čas opět nic moc, ale na webu www.supermoto.cz bude obojí k vidění již ve středu večer.

 

Další závod Mogul Supermoto 2012 se jede ve Vyškově na letišti v pátek 06.07.2012.

 

 

| + -

Diváci

Klub Supermoto.cz