Jste zde:   Home
cs en de

Články

Vytvořeno 8. leden 2012 | Aktualizováno 8. 1. 2012 1:10 | Napsal Richard Gironi | Zobrazeno: 11643 x
Vytisknout

 

Takže předem jednoznačně se přijeď podívat na nějaký ten závod. Zjistíš co to vše obnáší, kam nejlépe by jsi pasoval se svojí motorkou atd. Taky se můžeš hned zeptat na spousty věcí a to jak mě (doženeš mě na mobilu co je v Kontaktech, na závodech jsem v 99%) nebo nějakých kluků co už jezděj. Pomůžou rádi.


Pokud jsi nikdy nejezdil vřele doporučuju začít v MX Cupu. I když je to kategorie určená pro "crossky" na slickách, tak tě tam pro jeden závod pustíme i na motardovým speciálu. Na víc jak jeden určitě ne, protože Tvoje mašina má dost jiný parametry než "crosska" a tak by to nebylo fair vůči ostatním. Pak už budeš muset do S2, ale bát se nemusíš. Jinak pokud už jsi jezdil třeba MX, tak pak na zkoušku určitě naskoč do MX Cupu. Nemusíš kupovat kombinézu, můžeš to zkusit v plný MX hadrový parádě se všema chráničema (loket, hruď, záda, kolena), nemusíš ani měnit kola, stačí přezout na slicky, udělat svody přepadů do nádobky, zajistit vypouštěcí šrouby a šrouby na brzdách. Sichr je sichr, a hlavně když z Tebe něco vyteče, další se na tom budou klouzat, asfalt hold nesaje jako hlína.


Takže už víš co jet. Než vyrazíš na závody udělej si určitě licenci (návod zde). Jednorázovku jsem ti schopnej udělat přímo na závodě, jen si musíš předem zařídit doktora. Jediný do čeho ti jednorázovku neudělám jsou S1, ale tam jako začátečník asi nemíříš. Jinak samozřejmě můžeš startovat s licencí AČR pro motokros nebo enduro a to od C výš. S jakou licencí kam se dozvíš zde.


Úpravy motorky jsem shrnul o kousek výše. Jinak rozhodně doporučuju přečíst technické řády.


Rozhodně než vyrazíš na trať prostuduj taky Řády jako takové. Aneb neznalost zákona neomlouvá.


Pokud něco nevíš, zeptej se, nikdo ti hlavu neukousne. Všichni rádi pomůžem, aby se naše rodina rozrůstala.


Spousta informací taky najdeš v Konferenci.

| + -

Diváci

Klub Supermoto.cz