Zdar Radime,
bavili jsme se spolu opravdu hodněkrát za těch hodně let co se známe. Docela mě překvapuje, že si stále myslíš, že seriál jedem za peníze z dotací. Jsem ale docela rád, že si nikdo nemyslí, že jsme zaměstnanci AČR, jak tomu jednu dobu taky bylo. Tedy věc se má takto. Mluvím o době kdy je promotérem společnost Supermoto.cz s.r.o. a já jsem její jediný jednatel. Veškeré příjmy společnosti jsou na základě partnerských smluv se společnostmi, které za své peníze mají bannery na závodištích, loga na výsledcích, atd. Za to, že můžeme tyto smlouvy uzavřít a dát dohromady seriál, platíme AČR poplatek za nákup práv. Tedy je jasné, že jak v letech minulých i v letech budoucích zaplatí závody sponzoři. Veškeré vklady od Vás jezdců, i když tam třeba na přejímkách někdy sedím já či moje drahá polovička, jsou příjmem pořadatele. Promotér z těchto peněz nic nemá. Jediné na co má vliv množství od vás vybraných peněz je to, jakou vyjednávací pozici budeme mít další rok vůči majiteli závodiště, resp. kolik peněz po nás bude chtít. Aneb víc jezdců na závodech, menší částka. Míň jezdců na závodech větší částka od promotéra. Ještě dodatek ohledně ředitelování mladého Ječmínka. Vím, že v OR to stále není zapsáno, ale rád ti pošlu oskenovaný notářský zápis ze kterého je jasné, že od 14.11.2007 jsem majitelem společnosti z 50% já a druhých 50% drží pan Radovan Sviták.
Na závěr mi dovol, abych ti jménem svým a i jménem reprezentačního manažera pana Davida Novotného oficiálně poděkoval za zapůjčení stanů pro reprezentaci České republiky při závodě Supermoto národů konaného letos ve španělském Alcañizu
Po přečtení toho co jsem napsal jsem si uvědomil ještě jednu věc. Ta věc je ta, že již na posledním závodě v Chebu jsme se Zdeňkem Neuvirtem mluvili o tom, že se bude zvedat vklad u pitbiků stejně jako u MX Cupu a Veteránů. Tedy tento vklad bude činit 800,- Kč plus pojištění. Toto zvýšení nemá nic společného s aktuálním děním, je logickým vyústěním množství jezdců v těchto kategoriích. Je také reakcí na to, proč mají někteří jezdit stejně dlouho za 1200,- a někteří za 400,-. To tedy na úplný závěr, aby mě někdo následně neobvinil, že jsme zdražili, protože nemáme dotace.
Přeju Radime tobě, tvé ženě Dáše a i vaší radosti Danielce hezké Vánoce a hodně zdraví do dalšího roku, protože oba už víme, že se může dít co chce, ale zdraví je nejvíc.